groep van assistentiewoningen Ten Dijke

De groep van assistentiewoningen “Ten Dijke” wordt beheerd door het Zorgbedrijf Klein-Brabant.  Dit wooncomplex omvat 20 identieke flats van ± 65 m².  Elke flat is voorzien van inkomhal met vestiairekast, keuken met inductiekookplaat, living, slaapkamer, badkamer met inloopdouche en aangepast toilet en berging. Iedere flat heeft een eigen terras. In het gebouw zijn gezellige zithoeken gecreëerd en de bewoners kunnen beschikken over een gemeenschappelijke ruimte met keukentje.

Met deze woonvorm wil het Zorgbedrijf Klein-Brabant een veilige en aangepaste woonomgeving creëren: een fijne leefomgeving waar men de infrastructuur maximaal aanpast aan de veiligheid.

De nadruk ligt op zelfstandig wonen onder leeftijdsgenoten. Je kan een beroep doen op thuiszorgdiensten maar de zelfredzaamheid stimuleren is de eerste zorg. Het alarmsysteem, verbonden met het woonzorgcentrum, zorgt voor bijstand in een noodsituatie. De bewoners hebben inspraak via de gebruikersraad.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een serviceflat moet je aan volgende criteria voldoen:

  • senioren vanaf 65 jaar (of één van beide partners)
  • zelfredzame senioren die zich met mantelzorg of thuiszorgdiensten kunnen behelpen
  • voor inschrijving op de wachtlijst voldoe je aan minstens één van volgende voorwaarden:
    • Inwoner van Puurs of Sint-Amands zijn. Als inwoner van Puurs of Sint-Amands wordt beschouwd al wie bij inschrijving op de wachtlijst, minimum 12 maanden onafgebroken in de bevolkingsregisters van de gemeente Puurs of Sint-Amands is ingeschreven.
    • De voorbije 20 jaar minstens 10 jaar in Puurs of in Sint-Amands gewoond hebben.

Kostprijs

De dagprijs voor een assistentiewoning bedraagt € 31,46.

In deze dagprijs is begrepen: garantie op crisis- en overbruggingszorg / verwarming / afvalverwerking / videofonie / onderhoud van de gemeenschappelijke delen / reinigen buitenzijde ramen / onderhoud van de tuinen.

Meer info

Download onze flyer en kom alles te weten over onze werking.

Openingsuren & contact

GAW Ten Dijke - campus Sint-Amands

adres
Kouterpark 242890 Puurs-Sint-Amands
Tel. tel.
052 46 92 25
e-mail
info@zorgbedrijf.klein-brabant.be