groep van assistentiewoningen Het Erf

Met deze woonvorm wil het Zorgbedrijf een veilige en aangepaste woonomgeving creëren: een fijne leefomgeving waar men de infrastructuur maximaal aanpast aan de veiligheid.

De nadruk ligt op zelfstandig wonen onder leeftijdsgenoten. Je kan een beroep doen op thuiszorgdiensten maar de zelfredzaamheid stimuleren is de eerste zorg. Het alarmsysteem, verbonden met het woonzorgcentrum, zorgt voor bijstand in een noodsituatie. De bewoners hebben inspraak via de gebruikersraad.

Het wooncomplex omvat 65 flats, verspreid over twee locaties, 45 identieke (studiomodel), 4 éénpersoonsflats en 16 flats met aparte slaapkamer. Elke flat is minstens voorzien van een kitchenette, leefruimte, slaapruimte, aparte badkamer met douche en berging. Binnen het gebouw bevinden zich enkele gemeenschappelijke ruimtes zoals een wasserette, verschillende zithoeken, badkamer met hoog-laagbad en polyvalente ruimte.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een serviceflat moet je aan volgende criteria voldoen:

  • senioren vanaf 65 jaar (of één van beide partners)
  • zelfredzame senioren die zich met mantelzorg of thuiszorgdiensten kunnen behelpen
  • voor inschrijving op de wachtlijst voldoe je aan minstens één van volgende voorwaarden:
    • Inwoner van Puurs of Sint-Amands zijn. Als inwoner van Puurs of Sint-Amands wordt beschouwd al wie bij inschrijving op de wachtlijst, minimum 12 maanden onafgebroken in de bevolkingsregisters van de gemeente Puurs of Sint-Amands is ingeschreven.
    • De voorbije 20 jaar minstens 10 jaar in Puurs of in Sint-Amands gewoond hebben.

Kostprijs

De prijs voor een serviceflat hangt af van het type flat (studiomodel / éénpersoonsflat / aparte slaapkamer) en van het aantal bewoners per flat. De verblijfsvergoeding per dag bedraagt tussen de 22,11 en de 31,16 euro.

Senioren met een laag inkomen kunnen, na een financieel onderzoek, aanspraak maken op een ondersteuning door de algemene sociale dienst van Puurs.

Afhandeling

Er wordt een wachtlijst bijgehouden van de aanvragen. De chronologische volgorde op basis van de inschrijvingsdatum wordt gehanteerd.

Meer info

Download onze flyer en kom alles te weten over onze werking.

Openingsuren & contact

GAW Het Erf - campus Puurs

adres
Palingstraat 46 en 502870 Puurs-Sint-Amands
Tel. tel.
03 890 15 30
e-mail
info@zorgbedrijf.klein-brabant.be